klik op de foto voor een vergroting
openingstijden sint martinuskerk weert
open_toren_dagen_2018
Lourdes2018
Groot Sint Martinuskoor
Paradisumkoor Weert
rondleidingen Sint Martinuskerk Weert

doorverwijzingen naar andere relevante websites

Het in stand houden en het voor de stad Weert bewaren van de Hallenkerk van de parochie St.-Martinus te Weert.
www.martinusmonument.nl

Het Jacob van Horne Museum is sinds 1982 gevestigd in het oude stadhuis aan de Markt in Weert, tegenover de Sint-Martinuskerk.
De collectie omvat vooral historische religieuze kunst.
facebook/jacobvanhorne

museum.erfgoedhuisweert.nl

Fotoalbum restauratiewerken Jan van de Laar St. Martinuskerk Weert
janvandelaar_seniorennet

Om de devotie tot Maria te bevorderen, werd in 1404 de Broederschap van de Onse Lieve Vrouwe tot Weert opgericht door de Heer van Horne en pastoor Willem van Cranendonc. Deze broederschap was/is een vereniging van gelovigen onder kerkelijk toezicht. De gelovigen verplichtten zich tot een bepaalde devotie of liefdewerk en luisterden de openbare eredienst op.
Broederschap Weert

Maria Bonten
Historisch toeristich bemiddelingsbureau met sfeervolle arrangementen in Limburg met gastronomie en theater
www.mariabonten.nl

Weerter Beiaard
De plannen voor een carillon dateren al van voor de Tweede Wereldoorlog.
Het duurde tot 21 februari 1960 eer het carillon voor het eerst speelde.
Sindsdien speelt het elk half uur, net voor de tijdslagen.
www.weerterbeiaard.nl

Het Vaticaan
Op deze pagina kunt u een keuze maken uit de volgende talen: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans of Portugees.
www.vatican.va

Bisdom Roermond
Naar de homepage van het Bisdom in Roermond voor zaken die spelen in het Bisdom.
www.bisdom-roermond.nl/

Vensters op Katholiek geloven
Meer weten over wat en hoe katholieken geloven? Deze vijftig vensters geven je daarop een goed zicht.
www.venstersopkatholiekgeloven.nl/

Website voor RK Evangelisatie
Aan de wieg van het Platform voor RK Evangelisatie ligt de gedeelde wens om een nieuwe impuls te geven aan de verkondiging van het Evangelie.
www.rkevangelisatie.nl/

VVV Weert
Voor algemene toeristische informatie van Weert e.o.
www.vvv.nl

Gemeente Weert
Homepage van de Gemeente Weert
www.weert.nl